Over

ENJOY PILATES & RUNNING. PILATES EN RUNNING VOOR IEDEREEN.

 

Pilates door Anneke de Kruijf

Anneke de Kruijf is een uitstekende ervaren Pilatescoach. Met de expertise en kennis zult u een geweldige sportervaring opdoen die uw leven zal veranderen. Maar Anneke weet ook van aanpakken. U zult snel uw conditie zien groeien met dank aan Anneke's technieken!

Wat is Pilates?

Pilates oefeningen zijn gebaseerd op verschillende trainingstechnieken zoals o.a. Yoga. Joseph H. Pilates, de uitvinder van de Pilates methode, heeft zijn methode ontwikkeld in de eerste instantie voor revaliderende soldaten. Later bleek zijn methode zo effectief dat ook voor het voorkomen van blesures of het verbeteren van het fysiek is Pilates ideaal.

De pilates methode is gebaseerd op 7 kernwaarden.

 

 

 

Concentration (Concentratie)

Pilates vereist intense focus. “Je moet je concentreren op wat je doet en je moet je concentreren op je gehele lichaam over soepele bewegingen. Dit is niet gemakelijk maar volgens Pilates is dit zo mogelijk nog belangrijker dan de beweging en oefening zelf.

Contrology (Controle)

“Contrology” was de originele naam van Pilates gegeven aan zijn methode. Het is gebaseerd op het idee van spiercontrole. Alle oefeningen zijn gedaan met volledige controle over alle spieren in het lichaam. “De pilates methode leert je volledige controle over het lichaam te krijgen.”

Centering (Centreren)

Voor het beoefenen van Pilates heb je een begin nodig. Het centrum. Ook wel het Powerhouse genoemd. Alle oefeningen beginnen hier in het centrum van het lichaam en verplaatsen dan naar de ledematen.

Flow (Vloeiend)

Pilates is gericht op het vloeiend laten bewegen van het lichaam. Door de juiste oefeningen in elkaar over te laten gaan bouw je snel conditie en kracht op.

Precision (Precisie)

Precisie is essentieel voor Pilates. Alleen met uiterste concentratie en precisie kun je een vloeiende beweging op gang brengen. Later wordt deze precisie een tweede natuur dat helpt in het dagelijks leven.

Breathing (Ademhaling)

Ademhaling is erg belangrijk. Joseph H. Pilates verwijst er zelf naar als “de grote schoonmaak met de bloedcirculatie”. Door op een juiste manier zuurstof tot het lichaam te brengen en de afvalstoffen uit te ademen krijg je snel een betere conditie en het helpt bij het versterken van het lichaam. Tevens brengt het de rust en concentratie nodig voor de oefeningen. Ook in het dagelijks leven hebt een goede ademhaling bij bijvoorbeeld stress en spanning.

 

Disclaimer en privacybeleid- KVK 54510600

Resultaten door Perfect Pilates, Plus Pilates en/of Power Pilates zijn strict persoonlijk. Resultaten zijn onder voorbehoud.